Aamupalaksi kaurapuuroa suihkussa?

Kuulin Kirsi Kunnaksesta seuraavan tarinan. Ystävätär soitti jo eläköityneelle Kunnakselle, ja kysyi hänelta kuulumisia. Hän vastasi, että oikein hyvää kuuluu. Hän oli aamulla tehnyt mielenkiintoisen kokeen eli kokeillut , miltä tuntuu syödä kaurapuuroa suihkussa. Hän kun ei ollut koskaan kokenut tätä aikaisemmin.

Jos haluamme uskaltaa olla läsnä olevia ja avoimia todellisuuden olemukselle, on meidän säilytettävä avoin ja utelias lapsen mielemme. Elämäntavastamme on tullut liian vakavaa…. Meiltä monelta puuttuu leikkivä ja tutkiva asennoituminen todellisuuteen ja yhä useammasta on tullut oman kapean tietokäsityksensä vankeja.

Älä anna muiden koskaan sammuttaa omaa mielikuvitustasi. Kehitä realiteettitajuasi, mutta opi luottamaan myös intuitioosi.  Viisaus kasvaa ja vanhaa ylittyy näkökulmien välisessä luovassa vuorovaikutuksessa.

MUISTA (Mukaelma Ramsey Mussalamin youtube videon kolmesta säännöstä):

  1. Utelias aloittelijan mieli on kaiken yli nousevaa tietoista läsnäoloa. Kun asetamme teknologisen tiedon opiskelijan luovan ajattelun edelle, ryöstämme häneltä oman tutkivan asenteen todellisuuteen. Tehokas oppimisprosessi rakentuu oppilaiden ennakkoluulottomille kysymyksille, eikä sille, että syötämme valmiiksi pureskeltua tietoa heille.
  2. Syleile todellisuuden sekavuutta. Joudumme aina elämään tiedollisessa epävarmuudessa. Emme voi tietää kaikkia maailman asioita, joten hyväksy se, että opimme tekemiemme erehdysten ja onnistumisten kautta. Kannattaa tietty ottaa oppia muiden erehdyksistä.
  3. Harjoittele tiedon peilausta. Muista, voit kyetä ottamaan asiaan kuin asiaan aina uusia – leikillisiäkin – näkökulmia, äläkä takerru vain yhteen tiedolliseen näkökulmaan.

Tietoinen hyväksyvä läsnäolo edistää luovuutta, silloin kun huomio on keskittyneenä prosessiin eikä lopputulokseen. – Ellen Langer

Sisäinen teatteri facebookissa.

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s