Kehitä mindfulness-taitojasi -Tutustu tunnetiloihisi mielikuvituksesi avulla

Paikka:   Strömforsin Ruukki, Ruotsinpyhtää, Loviisa

Ajankohta:  22.-23.4.2017

Hinta:   185 euroa (sis. alv 24 %) + majoitus

Tunne itsesi!

Tietoinen hyväksyvä läsnäolo ei ole vain meditaatiota, vaan se on myös itsetuntemusta ja -hyväksyntää. Harva tulee ajatelleeksi, että mindfulness-harjoitukset ovat vasta oman henkisen polun alkupiste.

Tässä työpajassa:

– Edistämme tietoisen hyväksyvän läsnäolon taitoja opettelemalla aistimaan, havainnoimaan ja nimeämään kokemustilojemme x).

– Harjoittelemme juurruttamaan itseämme eri säätelemään omaa tunteiden sietoikkunaamme.

– Pohdimme, kuinka kokemustiloja voi hyödyntää itsetuntemuksessa.

wp_20150521_027-1

Itsetutkimus eli oman mielen havainnionti, aistiminen ja erilaisten tunnetilojen nimeäminen sekä kyky oman tietoisuuden peilaamiseen, muodostavat  tärkeän osan tietoista hyväksyvää läsnäoloa eli mindfulnessia.  Kun opimme tuntemaan ja kohtaamaan itsessämme olevaa moniäänisyyttä, helpottuu myös toisen ihmisen kohtaaminen hyväksyvästi läsnäollen.

Luoviin taideterapeuttisiin menetelmiin on sisään kirjoitettuna tietoinen hyväksyvä läsnäolo. Sisäisessä teatterissa opit  rohkeasti, myötätuntoisesti, luovasti ja leikillisesti tekemään tuttavuutta erilaisten kokemustilojesi, “puoliesi” kanssa. Kati Sarvela käyttää opetuksessaan hyväksi australialaisen hypnoterapeutin HTT:tä (hallitsevan tilan tunnistus eli ESI). Teet oman karttasi tietoisuutesi  keskeisistä osista.

Kuuntele kehoasi!

Tilasi ovat aina myös kehollisia. Esimerkiksi viha on myös fysiologinen tila.  Itsesi juurruttaminen rauhoittaminen mielikuvin ja kehollisesti ovat tärkeä osa hyväksyvää tietoista läsnäoloa. Tällä mindfulness kurssillamme edistämme yhteyttämme kehoomme  Pia Mustosen ohjaamalla hieronnalla. Yhdistämme mielen ja kehon huoltoa toinen toisiinsa.

Opettele toteuttamaan itseäsi monipuolisesti!

Kurssilla otamme ensi askeleet eri puoliemme tunnistamiselle ja taiteelliselle, luovalle ilmaisulle. Kuinka usein elämän ongelmamme johtuvat siitä, että otamme itsemme ja ajatuksemme liian vakavasti!

On valtava askel eteenpäin oman tietoisuuden ohjauksessa, kun tunnistat tilasi (jaa… Vilma Vihainen on taas paikalla), ja suhtaudut niihin myötätuntoisesti. Et automaattisesti samaistu tiloihisi (Olen hemmetin vihainen!), vaan löydät tarkkailijatilasi avulla paremman, läsnäolevamman tilan ja kokonaisvaltaisesti viisaamman tavan reagoida tapahtumiin.

Kun tunteelle annetaan taiteellinen ilmaisu, mahdollistuu tilojen “integraatio” eli esteetön sisäinen vuorovaikutus turvallisesti ja pehmeästi. Jokainen tilasi haluaa tulla kuulluksi. Tilojesi torjunta ei vie sinua eteenpäin. Löytämällä hyväksyvän suhteen itseesi, itsetuntemuksesi lisääntyy, mielesi ohjauskyky lisääntyy  ja kasvat joustavammaksi ja tasapainoisemmaksi ihmiseksi.

Ilmottautuminen:  terapiahierontasofia (at) gmail.com

Kouluttajina Kati Sarvela, HLL,  hypnoterapeutti, mindfulness-ohjaaja, sensorimotorinen psykoterapia 1 ja Pia Mustonen, hierontaterapeutti ja kouluttaja

Täältä löydät lisätietoa Kati Sarvelan Sisäisestä teatteri-menetelmästä:

https://m.facebook.com/InnerTheaterSisainenTeatteri/Sisäinen teatteri toimii mentalisaation logiikalla
https://esifinland.com/2017/01/12/sisainen-teatteri-toimii-mentalisaation-logiikalla/
https://esifinland.com/2017/01/19/tee-aivoistasi-paras-ystavasi/

LUETTAVAA:

Sarvela Kati, Sisäinen teatteri – Luova kirjoittaminen tietoisuustaitona, Kuumussa Virtaa Oy 2013,

Sky Jan, Mielesi monet puolet, Kuva ja Mieli, 202

x) kokemustilat ovat kehollistuneita tunnetiloja, jotka ovat syntyneet selviytymiskeinoinasi eri elämäsi vaiheissa.

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s